maanantai 6. heinäkuuta 2015

Villi merilohi - kolmen sortin menu samasta kalasta

Nautitaan lyhyestä lohisesongista niin pitkään kuin pystytään.

Kuvan kalan paino suolistettuna oli 2,2 kg. Maksoin siitä 18 euroa eli 8 euroa kilolta.
Kalasta saa hienosti kolme eri ruokalajia: perhospihvejä leikkasin seitsemälle syöjälle, yksi pyrstöpala graavattiin. Lopuista lihoista ja ruodoista valmistin keittoa.

Näin kalasta saa viitisentoista pääruoka-annosta ja graavi kala vielä sen päälle.
Annosta kohden kalan hinta on näin olleen euron luokkaa.


Tässä kala käsiteltynä ja valmiina kokkausta varten.


Lohiperhoset leikkaan n. 2 cm paksuisiksi.


Nämä palat menevät keittöön.


Tästä tulee keiton liemi.


Gaaviksi.


Sopivasti suolaa ja lähes saman verran sokeria. Tuorettä tilliä. Kelmu vielä päälle ja jääkaappiin
yön yli.


Sähkögrillillä perhospihvit on helppo pariloida.


Kettoon uusia Siiklejä, reilusti sipulia, kermaa ja iso nippu tilliä silputtuna hieman ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta