tiistai 23. syyskuuta 2014

Kuuden tunnin teeripata

Nyt tehdään pitkään haudutettua teeripataa. Tarvitaan teeri, pari suurta punasipulia ja porkkanaa, palsternakka ja omena. Mausteeksi mustaa pippuria ja suolaa. Ja vielä purkillinen kermaa + hieman vettä.

Laitetaan valurautapataan nyljetty ja puhdistettu lintu kokonaisena. Sydän, maksa ja kivipiiran lihat myös mukaan. Linnun sisään lohkottu omena ja pataan isoina paloine juurekset. Päälle pippuria myllysta sekä suolaa ja kerma.
Uuniin enintään 120 asteeseen 5 - 6 tunniksi. Kansi päällä, jottei pääse kuivamaan. Nautitaan uunista tulevasta tuoksusta. Ylikypsästä linnusta lihat lähtevät helposti irti. Rangan luut voi poistaa ennen tarjoilua tai jokainen tekee seb vasta lautasellaan. Tästä riittä neljälle syöjälle. 

 Valmiina uuniin.

 Kuuden tunnin päästä.


Lisukkeeksi puolukkasinappia sekä pannulla voissa muhennettuja uuden sadon suppilovahveroita ja sipulia.
Hieno makujen harmonia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta