torstai 9. heinäkuuta 2015

Nautinnollinen kala-ateria - koko prosessi

Yksinkertaisin tapa nauttia ruuasta on mennä hyvään ravintolaan syömään.

Nautinnollisin tapa nauttia ruuasta on prosessi: mennään luontoon > saadaan saalista > käsitellään saalis > suunnitellaan ateria > valmistetaan ateria > syödään ateria hyvässä seurassa nauttien > fiilistellään.

Jälkimmäisestä esimerkki kuvina:

Nyt on päästy Inarijärvelle. On aamu ja on aloitettu uistelu.


Parin tunnin jälkeen syvällä olevaan uistimeen iski kala kiinni. Tässä se jo hieman näkyy siiman päässä.

Valmistudutaan kalan nostamiseen veneeseen. Siimat hieman sotkussa ...


 ... selvittiin kuitenkin. Puolimetrinen harmaanieriä.


Päivän uistelusaalis. Oikealla yläkuvan harmaanieriä ja vasemmalla Inarin rautu.


Jaloista kaloista otetaan kaikki talteen.


Raudun lihan värinäyte.


Aterian suunnittelun pohjaksi. Saatiin myös tatteja ja haperoita.


Suunnittelu käynnissä.


Alkuruoka: graavattua rautua, sinappikastiketta, peruna ja sitruunan lohko.


Pääruoka: pasitettua nieriää, vihannesvokkia, zazikia ja tomaatteja.


Ruokaa nautitaan hartaasti ja nautinnollisesti.


Ja vielä vähän fiilistellään seuraavaa päivää jo suunnitellen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta