sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pyy kolmelle

Lokakuun lopulla metsällä lähdin seuraamaan pyyn lentoääntä. Lintu meni puusta puuhun edeltä. Hakkuun laidassa se jäi oksalle näkösälle 30 metrin päähän - tuloksena syksyn ensimmäinen lajiaan.



Illallinen kolmelle:

Reilun kahden kuukauden pakastuksen jälkeen lintu on nyt valmis pataan. Rintalihat ja koivet leikattuna.

Pannulla ruskisteutut ja pippuroidut rangan palat keitetään palsternakan ja sipulin kanssa kastikkeen pohjaksi. Parin tunnin hiljalleen keittämisen jälkeen rangat pois keitoksesta. Lisätään kermaa ja soseutetaan rangasta irtisaatujen lihapalojen ja sisäelinten kanssa. Maustetaan suolalla. Voidaan vielä keittää hieman kokoon.

Juurekset: pieni lanttu, pari porkkanaa ja palsternakka. Paistetaan pannulla voissa. Saavat jäädä napakoiksi.

Makea punasipuli: Muutama punasipuli kuiritaan ja leikataan renkaiksi. Kuullotetaan pienessä kattilassa. Sekaan muutama ruokalusikallinen balsamietikkaa ja sokeria. Annetaan pienellä lämmöllä vielä hautua hillomaiseksi.

Rintalihojen paistamisessa tulee olla erityisen nopea, etteivät kuivu ja sitkisty. Vajaa minuutti kuumalla pannulla puoleltaan. Sitten terävällä veitsellä kolmeen osaan ja nopea pyöritely vielä pannulla.


Illallinen lautasella. Lisukkeeksi vielä raikasta salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta