maanantai 6. heinäkuuta 2015

Villi meritaimen kesäisin lisukkein

Villin lohen sesonki jatkuu vielä joitain päiviä. Ostin Porin torilta meritaimenta, josta leikkelin perhospihvejä ja lopuista tehtiin täyteläistä kalakeittoa.

Villin meritaimenen ja -lohen väri on viljeltyyn kalaan nähden paljon haaleampi. Kasvatetun kalan väri saadaan halutun punaiseksi, kun siitä ruokitaan karotiinipitoisella rehuilla.


Kalan lisukkeeksi sopii raikkaan värikäs salaatti.


Parilointi käy grillissä tai pannulla. Paistellaan riittävän kuumalla muutama minuutti molemmin puolin. Pannulle lisätä'n haluttaessa hieman öljyä. Kalan suolataan juuri ennen paistoa tai vasta sen jälkeen. Tuore kala ei kaipaa mitään muita mausteita - paitsi tirskauksen sitruunaa tai limettiä.

Kesän ensimmäiset Siikli-perunat, salaattia, tzazikia ja taimenta - herkullista, kevyttä ja terveellistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta