Tämä on yksi lempiruokiani ja reseptikin on matkan varrella hioutunut.
Tarvitaan: kilon pussi sinisimpukoita, puoli pulloa kuivaa valkoniinia, 800 g tomaattimurskaa, kokonainen valkosipuli, puntti persiljaa (2 pikkuruukullista), merisuolaa, chilejä (jos haluaa voimakasta), oliiviöljyä.
Valmistukseen tarvitaan suuri kannellinen kattila.
Puhdistetaan simpukat. Koputellaan ja heitetään avautuneet eli kuolleet pois. Kuoritaan valkosipulin kynnet, murskataan ja kuullotetaan ne (+ chilit) reilussä öljyssä. Valkoviini sekaan ja kuumennetaan täydellä teholla kunnes kiehuu voimakkaasti. Sitten simpukat sekaan. Annetaan hetki olla ja ravistetaan voimakkaasti pitäen kannesta kiinni ja annetaan sitten kypsyä reulut viisi minuutti. Lisätään tomaattimurska ja suola ja annetaan taas kiehua. Lopuksi persiljasilppu ja kauhaistaan vielä pohjia myöten mutta ei enää jatketa keittämistä. Tarkastetaan vielä suolan määrä.
Nautitaan kokoviljapatongin ja raikkaan kuivan valkoviinin kanssa hyvässä seurassa.
Kilo simpukoita riittää neljälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta