Tässä muutamia kuvia syyskuulta eiliselle päivälle.
Oman pihan talviomenat ovat kovia, aromikkaita ja kirpeitä. Parasta sorttia omenapiirakkaan.
Herkkutattivuosi oli pitkästä aikaa oikein hyvä. Sain kuivattua sientä useita purkillisia.
Sekasieniä. Haapa- ja kangasrouskuja ja mustia vahakkaita. Perinteinen sienisalaatti onnistuu parhaiten juuri rouskuista. Keitetään sienet reilussa vedessa. Valutetaan huolella ja pilkotaan sipulin kanssa. Suolataan ja tarjoillessa sekoitetaan mukaan paksua kermaa tai rasvaista jugurttia.
Kuvassa herkkutatteja, suppilovahveroita, lampaankääpää, muutama kanttarelli, rouskuja, mustia vahakkaita, puolukoita, pihlajanmarjoja ja ruusunmarjoja. Ämpärissä hieman ylikypsiä valkeita kuulaita, joista tuli hienoa sosetta.
Perjantailta ja lauantailta kolmea sorttia kanalintua. Hirmuisen kokoinen metso, naarasteeri ja pyy (edessä). Metsosta tehdään juhla-ateria isommalle porukalle. Teerestä saa reilun aterian kahdelle ja pyystä hieman pienemmän. Pakkaseen menivät tässä vaiheessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta