tiistai 5. huhtikuuta 2016

Haukipapukeitto

Haukea rupeaa saamaan nyt kaupasta ja toreilta. Porissa suolistettu kala maksoi 5 euroa kilolta.
Itse kevätverkkojen laskemisesta vielä haaveilen.

Tästä ohjeesta riittää kymmenelle syöjälle.
  • Hauki 1 - 2 kg
  • Muutama peruna
  • Muutama sipuli ja valkosipulin kynsi
  • Pussillinen 400 g papuja (liotetaan 10 tuntia), nyt sattui olemaan suuria voipapuja mutta muutkin käy
  • Tomaattimurskaa 1 kg ja tomaattipyreetä 150 g
  • Öljyä, sokeria, suolaa, chikiä jauheena tai tuoreena, mustapippuria ja yrttimausteseosta
Hauki fileoidaan ruodottomaksi (video). Ruodoista, päästä ja nahoista keitetään lientä 2 litraa.
Kalaliemeen laitetaan liotetut pavut kypsymään noin tunniksi. Mukaan pilkotutu perunat, sipulit ja valkosipulit. Lopuksi tomaattimurska ja pyree sekä ainakin puoli pussillista yrttimausteseosta ja chiliä maun mukaan. Suolaa sopivasti ja sokeria pari ruokalusikallista pyöristämään makua.

Lopputulos oli erittäin täyteläinen ja maukas keitto. Hauen lisäksi mikä tahansa muukin kala käy.


Tärkeää on keittää yli jäävistä kalan osista liemi ruuan pohjaksi.



Näistä se syntyi. Suikaloidut haukipalat leikataan vielä sopiviksi pätkiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta