Tässä yksinkertainen ja maistuva resepti 4 - 6:lle syöjälle.
Kaksi pientä tai yksi suurehko siika n. 1 kg
Kuusi suurta perunaa ja kolme sipulia
Reilu nippu tilliä
Voita
Suolaa
Fileidaan siiat ja keitetään liemi ruodoista, päistä ja nahoista. Siivilöidään liemi kirkkaaksi ja laitetaan siihen kiehumaan lohkotut perunat ja sipulit. Kun ne ovat melkein jo kypsiä laitetaan sekaan paloitellut kalapalat ja silputtu tilli. Suolaa maun mukaan 1 - 2 teelusikallista ja reilu nokare voita.
Näistä tulisi kaikkein parasta. Vastapyydettyjä Inarin siikoja.
Tillia pitää olla tähän soppaan reilusti. Muita mausteita ei käytetä.
Sipulit ja perunat ovat nyt kattilassa porisemassa.
Keittoa lautasella. Lisukkeeksi kokojyvärukiista jälkiuunileipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta