Sienikeitto ja -kastike ovat selvästi sukua toisilleen, joten edellisen blogini Se aito sienikastike perusajatuksia voi soveltaa.
Sienikeittoja on myös monen makuisia kunhan ei pääraaka-aineen aromia peitä mausteilla.
Kuivatuista sienistä, erityisesti tatit, suppikset tai mustatorvisienet, saa voimakkaan aromaattista keittoa.
Otsikon baijerilaisuus tulee siitä, että ohjeen perusidean sain lapseni baijerilaislta kummitädiltä. Kiitos Gisela! Se juttu on etikka.
Keittoa 4 - 6 syöjälle:
1 litra tuoreita sieniä tai pari-kolme desiä kuivattuja (jotka aluksi liuotetaan vedessä)
1 iso sipuli
voita
paketti Koskenlaskijaa tai muutama dl kermaa
jauhoja (vehnäjauho tai vaikka joku gluteeiiniton tuote)
väkiviinaetikkaa
suolaa
Aloitetaan kypsentämällä voissa pienityt sienet ja sipuli. Ripotellaan muutama ruokalusikallinen jauhoja päälle sekä lisätään nestetta litran verran. Sekaan pienitään sulatejuusto (kerma) ja annetaan muhia hiljakseen. Maustetaan suolalla ja lisätään aluksi pari ruokalusikallista etikkaa. Tarkastetaan maku ja lisätään etikkaa varovasti maun mukaan.
Kuvan aineksista syntyy tuore haperokeitto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta