Tuoreista pilkkiahvenista tehty ahvenkeitto on suurta gourmeeta. Ahvenista keitetty liemi antaa keitolle hienon ja täyteläisen perustan.
Saimaan Louhiveden saalis oli alkuviikosta 17 kalaa (vajaa kilo). Pari aika suurta ja loput pikkuruisia. Ahvenet perataan poistamalla suolet ja kidukset. Huuhdellaan huolella. Fileet leikkasin taleteen hieman suuremista. Niiden ruodot ja nahat sekä pikkukalat menivät liemen valmistukseen.
Lisäksi tarvitaan (tästä saatiin neljä reulua annosta)
1 kg juhlaperunoita kuorineen
5 shalottisipulia
kourallinen kokonaisia maustepippureita
nippu vahvaa tilliä
purkillinen kermaa
suolaa
Kuvassa tilanne näyttää vaaralliselta. Todellisuudessä vahvaa teräsjäätä oli reilusti 10 cm.
Tämä oli hyvä reikä.
Saalista rupeaa tulemaan.
Näistä soppa syntyy.
Lientä keitetään reilut 10 minuuttia, jonka jälkeen se siivilöidään kirkkaaksi.
Tämä keitto on takuulla herkullista..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta