maanantai 8. elokuuta 2016

Kuuden tunnin juureksinen jänispata

Uusi jänisten metsästyskausi on enää viikkojen päässä, joten oli hyvä aika nauttia talvinen rusakko, joka löytyi arkkupakastimesta.

Muuttohommissa oli tullut jo kannelliset padat jo pakattua. Käytettävissä oli pinnoitettu uunivuoka eli laatikko.

Koipien kera kypsymään laitettiin kilon verran porkkanaa, pari palsternakkaa, muutama punasipuli ja pari bataattia.


Pippuroidaan ja suolataan. Lisätään vettä ja 400 g ruokakermaa niin, että juuresten yläosa jää vielä nestepinnan yläpuolelle.


Unilämpö on noin 125 astetta. Suojana alumiinofoliota. Kypsytysaika kuutisen tuntia. Liha tulee niin mureaksi, että luut ovat täysin irrallaan.

Lisukkeeksi sopii raikas salaatti ja marjahillo tai -hyytelö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta