lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kesäillan grillattu kuha

Kokonaisena grillatusta sesongin kalasta ja vihanneksista syntyy loistava ateria.

Suolistettu ja puhdistettu kala suomuineen (kuha, ahven, taimen, kirjolohi, ...) laitetaan grillin parillalle sellaisenaan. Maustaminen hoidetaan vasta lautasella esim. sitruuna-öljy-valkosipuli-suola -kastikkeella.

Grilliin sopivat mitkä tahansa sesongin vihannekset: paprika, kesäkurpitsa, munakoiso, sipuli, parsakaali, parsa, horsman taimet, paksoi, bataatti, porkkana jne. Vihanneksia ei myöskään mausteta grilllausvaiheessa mitenkään. Laitasella lisukkeeksi sopivat erilaiset luonnonjugurttipohjaiset kastikkeet: tilli-sitruuna, kurkku-valkosipuli eli Zaziki, korianteri-chilikastike jne.

Helppoa, herkullista ja terveellistä. Vaalea maalaisleipä ja raikas kuiva valkoviini täydentävät aterian.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta