maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kuivalihaa ja linssejä

Todellista retkiherkkua: kuivattua naudanpaistia ja punaisia linssejä.

Eräretkien ruokavalio sopii ainakin omalla vatsalle hyvin: kuivia hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä, kuivalihaa, linssejä, jälkiuunileipää, tummaa näkkileipää, voita, justoa ...

Maukkaan kuivalihan resepti: leikataan naudan paisti puolen sentin viipaleiksi. Asetellaan uunipellille leivinpaperin päälle. Pintaan hieman suolaa ja mausteita maun mukaan. Mustapippuri ja curry sopivat hyvin.
Kiertoilmauuniin yön yli 45 asteen lämmössä, kunnes liha on kuivaa. Lihaa voi sitten saksilla vielä leikellä pienemmiksi paloiksi ja tehdä voipaperiin valmiita nyyttejä. Muutama annos kuhunkin ja maaalarinteipillä paketti kiinni.

Muhennos: liotetaan lihaa vedessä  (ei pakollista) ja haudutetaan linssien kanssa muhennokseksi. Tarkastetaan vielä suola. Ruoka on valmista, kun linssit ovat riittävän pehmeitä.

Kuvan keltainen sävy tulee currystä, jolla lihat oli maustettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta