tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pakurikääpä - teemaistiaiset

Pakurikääpää on vuosisatoja käytetty nautintoaineena ja luontaislääkkeenä. Siinä on yli 200 tunnistettua aineisosaa, joita voi ihmetellä vaikka Vikipedian sivuilla.

Itse en lähtökohtaisesti usko uskomuslääkintään. Yhtä vähän voin kieltää etteikö Pakurikäävässä ole
terveyteen vaikuttavia ainesosia. Toivotaan, että vuosien varrella tehdään kunnollisia kliinisiä kokeita, joilla terveisvaikutukset voidaan osoittaa.

Mutta ei Pakurikäävästä taida haittaakaan olla. Teenä ja kahvin korvikkeena sitä on myös käytetty.

Kattilalliseen vettä laitettiin kourallinen pakurinpaloja kiehumaan hiljakseen pariksi tunniksi. Väri rupesi tummumaan muuttuen kahvin näköiseksi.

Tee maistui hieman karvaalle mutta ei pahalle. Viininmaistelutekniikalla yritin saada siitä aromeja tarttumaan nenäonteloon sopivasti purskuttamalla. Joitain aromeja löytyikin, hieman hedelmäisia. Ei mitään herkkua, mutta menee kurkusta alas ja saa ehkä ne terveysvaikutukset vielä päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta