tiistai 24. kesäkuuta 2014

Jänispata huolella hauduttaen

Pakastearkusta löytyi pienehkö rusakko, josta valmistin jänispataa.

Nylkemisen jälkeen paloittelu. Luut jätin paikoilleen. Pataan lisukkeeksi punasipuleita, paprikaa ja tomaatteja. Lisäksi myllystä mustapippuria ja kourallinen katajanmarjoja. Jäämeren rannalta matalista pensaista poimitut ovat erityisen mietoja ja makeita. Reilu pouolikas pulloa punaviiniä.


Tästä se lähtee uuniin ainakin kuudeksi tunniksi. Aluksi voi pitää korkeampaa lämpöä 175 astetta ja sitten tiputtaa 120 asteeseen. Mitä pidempi kypsytysaika sen parempi. Liemi saa hiljakseen sakeutua, mutta kannattaa valvoa, ettei pata kuiva liikaa.


Nautitaan sellaisenaan punaviinin ja rouheisen patongin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta