sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Uunisiika

Tämä on ehdottomia lempiruokiani.

Varataan puolikas siika (400 - 500 g) ruokailijaa kohden. Myös kuha käy oikein hyvin.

Suolistettu, puhdistettu ja kuivaksi pyyhitty kala laitetaan sellaisenaan 200 asteiseen uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. Kypsän kalan silmä pullahtaa ulos ja nestettä rupeaa näkymään pellillä.

Lisukkeet ehtii valmistaa kalan ollessa uunissa.

Maustamaton kala vaatii sitruuna / limetti, valkosipuli, öljy, suola -kastikkeen.

Paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa vokataan ja maustetaan ripauksella suolaa.

Myös raikkaat salaatit sopivat. 

Kala otetaan uunista ja liha nostellaan ruodottomana lautaselle. Päälle teelusikalla hieman kastiketta.

Raikas, kuiva valkoviini antaa juhlavuutta aterialle samoin kuin juuri leivottu rouheinen patonki.

Yksinkertaista, hyvää ja terveellistä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta