perjantai 14. helmikuuta 2014

Rusakonpaistista uunipataa

Rusakon takakoivista riittää syömistä kuudesta kymmeneen henkilölle.

Koipien lisäksi pataan tarvitaan pari sipulia, 1 - 2 palsternakkaa, porkkanaa, rouhittua mustaa pippuria, ruokakermaa ja suolaa. Ei muuta.

Kuutioidut juurekset lihojen päälle, mausteet ja kerma. Lisätään vettä, kuitenkin niin että päällimmäiset juurekset jäävät näkyviin.

150-asteiseen uuniin muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen lämpö reiluun sataan ja annetaan hautua niin pitkään kuin maltetaan. Aina vaan paranee. Lopulta luut lähtevät lihoista itsestään.

Tarjoillaan perunoiden tai perunamuusin, salaatin ja raikkaiden marjojen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta