keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kuha ja vihanneksia

Tästä riittää kymmenelle.

Kaskisten kuha 2,2 kg. Kalakastikkeeseen limetin mehu, öljyä, kaksi valkosipulin kynttä murskattuna, suolaa.

Lisuke 1: Iso purjo, rasiallinen minitomaatteja, parsakaalia, limettiä, muutama valkosipulin kynsi, pinaattia 200 g, 500 g turkinjugurttia, nippu persiljaa, cashew-pähkinöitä 200 g.

Lisuke 2:  Kolme kypsää avokadoa, sitruunaa ja suolaa.


Kala laitetaan 200 asteiseen uuniin pellin päällä maustamattomana. Uunissa noin 40 minuuttia.
Lisukkeet ehtii valmistaa, kun kala on laitettu uuniin.



Murskatut valkosipulin kynnet kuullotetaan. Sekaan myös pähkinät ja pienitty parsakaali. Kypsennetään kevyesti. Jugurtti seuraavaksi ja päällimmäiseksi pinaatin lehdet. Haudutetaan ja lopuksi vielä tomaatit ja persilja.

Avokadon liha muussataan haarukalla ja maustetaan tilkalla sitruunamehua ja suolalla.

Tässä vaiheessa kala on kypsää ja siitä irroitetaan liha ja laitetaan lautaselle. Päälle pirskotetaan limetti-öljy -kastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta