torstai 26. syyskuuta 2013

Ukonsieni

Parasta ukonsieniaikaa on elo-syyskuun vaihde. Sieni on helppo tunnistaa kokonsa ja näkönsä puolesta. Sen saattaa löytää kosteasta sekametsästä. Parhaimmillaan ne kasvavat polven korkuisiksi. Sienen lakista saa hienon paneroidun leikkeen.

Yhtä lakkia kohden tarvitaan yksi muna, vajaa kahvikupillinen korppujauhoja, suolaa ja mustaa pippuria. Rikotaan ja vatkataan muna. Suola ja pippuri sekaan. Kaadetaan lautaselle. Käännellään lakki molemmin puolin ja sen jälkeen leivitetään korppujauholla.

Paistellaan pannussa kellanruskeaksi molemmilta puolilta. Muutama minuutti kumpaakin puolta kohden. Tarjoillaan kuten wienerleike. Sitruunaa voi puristaa päälle. Perunamuusi tai -salattaatti, jugurttikastike, vihannekset ja vihreä salaatti sopivat lisukkeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta