perjantai 20. syyskuuta 2013

Raippaluodon hauki ja tyrni

Hauki on loistava kala - ihan totta. Vähärasvainen ja kiinteä. Sopii paistettavaksi. Sopii hyvin myös itämaisten ruokien kalaraaka-aineeksi. Monet vierastavat haukea. Ehkä se johtuu osin hauen selkäfileen tiheässä olevista y-muotoisista kovista ruodoista. Niiden poistamisen vihdoin muutama vuosi sitten opin. Laitan johonkin tulevaan blogiin fileerausohjeen.

Muistan lapsuudesta kun Raippaluodosta tyrnipensaita tuotiin auton kattotelineeseen köytettynä. Enää semmoinen ei käy päinsä. Kypsien tyrnien sormin keruu ei onnistu oikein millään. Puristinta en omista. Varma ja siisti tapa on napsia tyrnit irti kynsisaksilla tipauttaen ne alla olevaan laajaan astiaan. Tänä syksynä marjoja oli paljon. Kahdestaan keräsimme muutaman litran parissa tunnissa. Paljon aurinkoa talven varalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta