maanantai 14. maaliskuuta 2016

Suomen paras riekkopata

Uusi riekonmetsästysmatka Ylä-Lapin hangilla on edessä loppuviikosta. Sitä odotellessa on mukava fiilistellä toissailtaisella kahden hengen riekkoaterialla.

Ideana tässä on hauduttaa riekko kokonaisena uunissa. Linnun lisäksi pataan pistetään yksi 200 g palsternakka, paprika, sipuli ja kuivattuja sieniä. Kaapista löytyi toissavuotisia matsutakeja, joilla täytin riekon vatsan. Yksi purkillinen kermaa tarvitaan sekä mustapippuria myllystä ja hyppysellinen suolaa.


Näistä maisemista aterian lintu viime vuoden maaliskuulla saatiin. Tarkkasilmäinen erottaa ammutun riekon hangella.


Riekko uunin kestävässä lasikulhossa. Kasvikset on jätetty suuriksi paloiksi. Tähän kerma päälle ja kahvikupillinen vettä, koska riekon sisään laitetut sienet olivat liottamattomia. Uuniin vähintään kolmeksi tunniksi, lämpätila reilut 140 astetta. Alumiinifoliota tiukasti vielä päälle.


Näiden kuvien välillä saunottiin rantasaunalla ja pulauteltiin jäiden seassa purossa.


Lisukkeeksi keitin muutaman lapin puikulan. Ruokajuomana nautuimme uusiseelantilaista Pinot Noir viiniä. Maut olivat aromaattisia ja täyteläisiä - hienosti harmoniseerasivat keskenään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta