torstai 18. kesäkuuta 2015

Juhannuskalaa joka lähtöön - kolme helppoa ohjetta

Muutama idea Juhannuksen kala-aterian valmistamiseksi. Olipa kala mitä tahansa, niin joku
näistä toimii.

1.  Siikaa purjo-linssipedillä (lohi ja kuha käyvät myös)

Kilon siika paistetaan kokonaisena ja maustamattomana 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Kalan maustekastike valmistetaan limettimehusta, suolasta, öljystä ja valkosipulista.

Purjo kuullotetaan pannulla ja mukaan lisätään punaiset linssit (n. 1 dl syöjää kohden). Lisätään nestettä ja haudutetaan.

Lisukkeeksi jugurttkastiketta 10% turkkilaisesta, tillistä, sokerista ja suolasta.

Laitaselle vielä muutama pikku tomaatti.




2. Haukea paistettuna tai haudutettuna (siika, ahven, kuha ja lohi käyvät yhtä hyvin)

Fileerataan hauki täysin ruodottomaksi. Lupaan vielä tehdä joskus videon, jossa näytän tempun tekemisen.

Kalafileet voi sitten vaikka jauhoitettuna paistella tai hauduttaa rakuuna-sitruunakermassa.

Lisukkeeksi pottumuussia ja salaattia.




3. Herkullista pikkukalaa (mikä tahansa pieni & tuore kala käy)

Ongella tai muikkuverkolla saa helposti pyydystettyä rantavedestä pikkukalaa - särkiä, salakota ja ahvenia. Suolistetaan kalat, päät pois ja huuhdotaan.

Ladotaan syvään uunivuokaan. Päälle reilusti paksuja sipulirenkaita, rakuunaa, sinappia, suolaa, hieman sokeria ja kermaa.

Haudutetaan 120 asteisessa uunissa kannen alla kuusi tuntia. Lopputulos on täysin ruodoton ja taivaallisen hyvää. Lisukkeet kuten edellisessä ohjeessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta