perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kuhaa ja korvasieniä

Verkoista tuli monenlaista kalaa ja mukana muutamaa reilun kilon painoinen kuha.


Toukokuussa oli tänä vuonna korvasieniä paikoin hyvin. Ohjeen mukaisesti ne keitetään kahteen kertaan 10 min runsaassa vedessä hyvin tuuletetussa tilassa eli mielellään ulkona. Ja välillä aina huuhdotaan.

Luulisi, että kaikki maku lähtee. Mitä pidempään korvasieniä kuitenkin kermassa ja sipulissa hauduttaa, sen täyteläisempi maku saadaan. Kannattaa käyttää valmistamiseen ainakin pari tuntia.

Tässä hiljan muisteltiin Ristiinan kesäpaikan lähitalon isäntää, joka jo vuosia sitten kuoli. Oli monen näköistä vaivaa pitkään ollut ja kuulemma munuaisetkin sököt. Hän oli korvasienten ystävä ja oli kuulemma tavannut valmistaa niistä ruuan sellaisenaan. Mahtaisivatko asiat liittyä yhteen.



Maukas korvasienimuhennos tulee, kun laittaa puolet sipulia ja puolet keitettyä korvasientä. Haudutetaan riittävän pitkään kuohukermassa. Vehnäjauholla voi halutessaan hieman suurustaa. Suolan lisäksi ei mitään mausteita.


Pannulla pastettua kuhaa, korvasienimuhennosta, grillattua parsaa, muussia ja sitruunalohko.


Kokonaisena kupsennettyä uunikuhaa, perunaa, korvasienimuhennosta, nokkosmuhennosta ja grillattua maitohorsmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta