maanantai 14. elokuuta 2017

Inari 2017 ruokamuistoja

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 30 vuotta ensimmäisestä Inarijärven reissusta. Sen kunniaksi vietin siellä retkielämää nyt lähes kaksi viikkoa heinä-elokuun vaihteessa.

Tässä joitain ruokapainotteisia muistoja matkalta.

Vieraileva kokkimme valmisti maukkaat ja värikkäätä harjuswrapit.


Lähtötunnelmissa. Ensimmäisen viikon saimme nautttia jopa helteisestä säästä.


Aamiaisen perustaa ovat jälkiuuniviipaleet ja graavi kala. Tällä kertaa raudusta.


Vuosien varrella suurimmat harjukset ovat olleet 56 ja 55 senttiset jo vuonna 1992. Nyt leirirannasta tuli kuvan 54 senttinen köriläs.


Inarin loistokasta arkiruokaa: harjukset rivissä.


Näistä lähtee harjus wok.




Ja tässä sitä on lautasella.


 Paistettua harjusta, kikherneitä ja haperokastiketta.


Reissun ensimmäiset lakat voitiin poimia vasta viimeisenä päivänä 5.8. Hyvältä maistuivat ohralätyn kanssa. 

Kalan säilyvyyttä kesälämpöisillä saa hiemen pidennettyä savustamalla. Hyvää välipalaa.


Inarin keittiömme etualalla. Telttasauna taustalla.


Loppureissun aikana sää palautui Inarin normaaliksi: vaihtelevaa pilvisyyttä ja tuulta.
Kuva Vasikkaselän reunamilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta