keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kuivaliha - helppo kotiohje

Tarvitaan kilon palanen naudan paistia. Se leikataan poikkisyyhyn puolen sentin siivuiksi, jotka asetallaan uunipellille leivinpaperille. Ripotellaan päälle hieman suolaa sekä mausteita. Toiselle pellilliselle jauhoin myllystä mustapippuria ja toiselle ripottelin curry-jauhetta.

Kiertoilmauuniin 45 - 50 asteen lämpöön yön yli.


Tässä lihat kuivatuksen jälkeen. Nyt ne kannattaa saksilla vielä leikellä pienemmiksi siivuiksi.


Tämmöiset kasat tulee ja sitten vielä kääritään voipaperiin kahden syöjän annoksina.



Lopputulos on tässä. Kilosta lihaa sadaan neljä kahden annoksen nyyttiä ja painoa tippui 70%.


Kuivalihaa voi syödä sellaisenaan snacksinä. Ruuan laittoa varten on järkevää laittaa lihat veteen pehmenemään useita tunteja ennen aloitusta. Lyhyt kypsennys sitten riittää.

1 kommentti:

Anna palautetta