Siika on loistava kala kaikissa muodoissaan !
Nyt valmistetaan paistettua siikaa (2 kpl 300 - 400 g kaloja) purjopedillä uunitomaatin ja jugurttikastikkeen kera neljälle.
Pienitään suuri purjo puolen sentin siivuiksi. Haudutetaan kattilassa voinokareen kanssa pehmeäksi.
Hieman suolaa ja sokeria sekä ruokakermaa sekaan.
Siivutetaan pari suurta tomaattia sentin viipaleiksi. Asetellaan matalaan uunivuokaan. Päälle hieman suolaa ja oliiviöljyä. Kuumaan (220 astetta) uuniin kymmeneksi minuutiksi.
Turkinjugurttia 300 g, nippu tilliä silputtuna, puolen limetin mehu, ruokalusikallinen sokeria ja hiemen suolaa sekoitetaan keskenään.
Fileeratut siikafileet leikataan 2 - 3 osaan. Leivitetään grahamjauho-suolaseoksessa ja paistetaan kullan ruskeiksi molemmin puolin voissa tai öljyssä.
Asetellaan ateria lautaselle limetinlohkon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta