tiistai 17. joulukuuta 2013

Sorsaa ja salviaa

Taas tehdään onnellista sorsaa.

Kahdesta riittää ruokaa 4 - 8 hengelle. Rintalihat paistetaan uunissa. Loput lihat ja rangat käyvät keiton pohjaksi. Siitä ohje erikseen.



Ainekset: neljä rintaa, pekonia paketillinen sekä salvian lehtiä. Salvia on voimakasta joten reilut 5 lehteä riittää. Suolaa ja pippuria myllystä.


Pekoniviipaleet ladotaan vahvan folion päälle. Kaksi rintaa alle ja salvian lehdet päälle. Pippuroidaan ja suolataan. Toiset rintalihat päälle. Pippuroidaan ja suolataan.


Kääritaaä tiivis pötkö, joka laitetaan 200 asteiseen uuniin 20 - 25 minuutiksi.


Uunista oton jälkeen pötkö saa tekeytyä 5 - 10 minuuttia. Leikkaus sujuu folion läpi.

Kuvan fileet ovat vähemmän kuin roseita. Olivat uunissa 15 minuuttia.

Lisukkeeksi uunissa avopellillä paahdettuja kasviksia: lanttua, bataattia ja porkkanaa. Suppilovahverokastiketta ja raikkaita marjoja, puolukoita, karpaloita tai viinimarjoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta