sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Hapanimelä rapukeitto

Yön yli merroissa oli yhdeksän rapua. Liian vähän rapujuhlia varten, mutta juuri sopivasti herkulliseen keittoon. Siitä tuli nyt hapanimelää - vahingossa.

Alkuun ravut keitetään 1,5 litrassa vettä. Tässä vaiheessa ei tarvita suolaa ja sokeria. Itselläni vanhasta tottumuksesta jälkimmäistä meni kourallinen - siitä imelyys.

Jäähdytetyitsä ravuista otetaan saksi- ja pyrstölihat erikseen. Sen jälkeen kuoria keitetään tunnin verran keitinliemessä kruunitillin kanssa. Lopuksi liemi siivilöidään talteen.

Liemi suurustetaan jauhoilla. Lisätään 2 dl kermaa ja halutessa hieman sulatejuustoa.
Lopuksi lisätään nippu silputtua vihreää tilliä ja ravun lihat. Maustetaan suolalla.

Tässä vaiheeessa keitto oli makeaa, joten lisäsin hieman väkiviinaetikkaa. Nyt siitä tuli hapanimelää - herkullista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta