sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Riekkokeitto

Villissä ruuassa yhdistyy ruoka-aineiden hankkimismuistot ja ruuasta nauttiminen. Nyt valmistettava riekko on peräisin viime maaliskuulta Enontekijöltä.

Jokaisesta riistalinnusta saa halutessaan kaksi eri ruokalajia. Rintalihat sopivat paistettaviksi tai pataan. Muista lihoista, rangoista ja sisäelimistä saa keittoa tai lientä.

Yhdestä riekosta saa näin neljästä kuuteen annosta ruokaa. Fileet paistettuna riittävät kahdelle ja keittoa riittää kahdesta neljään syöjälle.   

Rangat, koipi- ja siipilihat ruskistetaan pannussa nopeasti. Sekaan yksi palsternakka ja sipuli. Pippuria myllystä. Ainekset sen jälkeen kattilaan, jossa litra vettä. Sekaan myös maksa, sydän ja kivipiiran lihat. Annetaan hiljalleen kiehua muutama tunti, kunnes lihat ovat pehmenneet. Jähdytetään ja otetaan lihat irti luista.

Liemi sekoitetaan tasaiseksi tehosekoittimella. Puoli pakettia koskenlaskijaa, purkillinen kermaa ja tarvittaessa vettä. Lihat sekaan. Lämmitetään kiehuvaksi ja annetaan hautua vielä pienellä lämmöllä. Lisätään suola ja tarkastetaan maku.

Tarjotaan keitto suurilla lautasilla. Persilja antaa makua ja hieman väriä vaalealle keitolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta