torstai 10. lokakuuta 2013

Savustettu telkänrinta

Telkkä on mielestäni sukeltajasorsista parhaan makuinen. Johtunee sen kasvispitoisesta ravinnosta. Syötävää ei tosin ole paljoa.

Telkkä kiväärillä sadan metrin päästä ammutuna.

Telkän rintalihat lautasella. Niistä valmistetaan pieni alkuruoka kolmelle: savustettua telkkää, puolukoita ja piparjuurta.


Lihat savustetaan sellaisinaan. Laitoin ne samaan uuniin siikojen kanssa. Kymmenisen minuuttia riittää.


Hieman tummiksi menivät, mutta ei haittaa. Suolaa ja mustapippuria päälle ja folioon hautumaan.



Lihat olivat foliossa tunnin verran. Savun aromi pääsee näin tasaantumaan. Tuoretta puolukkasurvosta. Piparjuurta pursotettuna ja persiljaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta