Tässä ruokalajissa säynävän voi korvata millä tahansa, mielellään itse
pyydetyllä ja savustetulla, kalalla. Sattui vaan tulemaan verkolla
komeita vonkaleita, jotka hartaudella savustettiin. Olivat maultaan
erinomaisia. Särkikalojen ruodottomaksi näprääminen vaan on aika hidasta
puuhaa, mutta vaivan arvoista.
6 - 7 annosta:
500 g pastaa
200 g rasvaista ylijäämäjuustoa (Koskenlaskijja-Aura -kombo on erinomainen)
300 g ruodotonta savukalaa
200 g kermaa
suolaa
1 sitruuna
persiljaa tai tillia koristeluun
Sulatetaan juusto kermassa ja lisätään savukala. Tällä välin pasta on
keitetty lähes kypsäksi. Siivilöidään ja sekoitetaan ainekset varovasti
keskenään. Maustetaan suolalla ja sitruunanalla. Annetaan hieman vielä
hautua. Koristellaan.