Tatti- ja haperoaika on tältä vuodelta ohi, mutta suppilovahveroita löytyy.
Tämän aterian idea on yhdistää tuoretta kalaa, sesongin sieniä ja perunaa.
Kuvassa on punikkitatteja sekä iso- ja kangashaperoita. Miedon makuiset haperot ovat hyviä. En niitä lajilleen ole tavannut edes tunnistaa. Kala on Inarin taimenta ja rautua. Perunat kaupasta.
Siivutetaan perunat kuorineen ja paistetaan pannussa. Hieman suolaa joukkoon.
Puhdistetaan ja pilkotaan sienet ja pari sipulia. Sipulit pannulle. Kuullotetaan voin kanssa ja sienet joukkoon. Annetaan kypsyä niin, että neste kuivaa. Purkillinen kermaa sekaan. Suolaa ja halutessa hieman musta- tai valkopippuria. Haudutetaan. Lopuksi paistetut perunat sekaan.
Lohipalat paistetaan pannulla voissa molemmin puolin ruskeiksi nahkoineen. Nahka on erityisen hyvää.
Sitruunaa tai limettiä vielä päälle. Raikas salaatti sopii lisukkeeksi.
Ruokajuomana ryhdikäs valkoviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta