Kokonaisena grillatusta sesongin kalasta ja vihanneksista syntyy loistava ateria.
Suolistettu ja puhdistettu kala suomuineen (kuha, ahven, taimen, kirjolohi, ...) laitetaan grillin parillalle sellaisenaan. Maustaminen hoidetaan vasta lautasella esim. sitruuna-öljy-valkosipuli-suola -kastikkeella.
Grilliin sopivat mitkä tahansa sesongin vihannekset: paprika, kesäkurpitsa, munakoiso, sipuli, parsakaali, parsa, horsman taimet, paksoi, bataatti, porkkana jne. Vihanneksia ei myöskään mausteta grilllausvaiheessa mitenkään. Laitasella lisukkeeksi sopivat erilaiset luonnonjugurttipohjaiset kastikkeet: tilli-sitruuna, kurkku-valkosipuli eli Zaziki, korianteri-chilikastike jne.
Helppoa, herkullista ja terveellistä. Vaalea maalaisleipä ja raikas kuiva valkoviini täydentävät aterian.
lauantai 16. heinäkuuta 2016
perjantai 1. heinäkuuta 2016
Haukikiekurat ja korvasienimuhennosta
Tämä ruoka on suurta herkkua: ruodotonta haukifilekiekuraa paistettuna, korvasienimuhennosta, uunibataattia ja höyrytettyjä vihanneksia.
Keväisestä Louhiveden haukisaaliista on fileet irroitettuna, mutta vielä viimeistelemättöminä. Fileiden leikkaamista ruodottomiksi voi opetella videon avulla.
Vähärasvaisena kalana hauki säilyy pakkasessa pitkään, joten kevään runsaasta saaliista riittää syötävää.
Se mikä pätee haukeen, pätee myös korvasieniin. Kevään saalista on helppo (kahden keittokerran) jälkeen pakastaa. Säilyvyys on jopa vuosia.
Keväisestä Louhiveden haukisaaliista on fileet irroitettuna, mutta vielä viimeistelemättöminä. Fileiden leikkaamista ruodottomiksi voi opetella videon avulla.
Vähärasvaisena kalana hauki säilyy pakkasessa pitkään, joten kevään runsaasta saaliista riittää syötävää.
Se mikä pätee haukeen, pätee myös korvasieniin. Kevään saalista on helppo (kahden keittokerran) jälkeen pakastaa. Säilyvyys on jopa vuosia.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)