Porin torilta saa hyvää tuoretta kalaa joka aamu. Vajaan puolen kilon siiasta saa sopivat fileet kahdelle.
Lisuke1: sitruunaperunat
Keitetään kiinteät perunat kuorineen, kuoritaan ja paloitellaan pannulle. Raastettu sitruunan kuori ja sipulinvarret joukkoon. Sitruunan mehua maun mukaan. Voita ja hieman suolaa. Sekoitetaan varovasti, lämmitetään, mutta ei paisteta.
Lisuke 2: paprikaa, punasipulia ja kaprista vokataan pannulla
Lisuke 3: turkinjugurtia ja makeaa chilikastiketta sekoitetaan keskenään
Siian fileet paistetaan voissa ja ripotellaan hieman suolaa päälle. Asetellaan lautaselle ja nautitaan.
tiistai 15. huhtikuuta 2014
perjantai 11. huhtikuuta 2014
Helppo teeri
Helppo ruoka syntyy vokkaamalla teeren lisukkeeksi punasipulia ja kesäkurpitsaa. Raikkaat marjat ja chutneyt antavat lisäsävyä.
Rintalihat paistetaan perusreseptillä: huoneen lämpöiset suolatut ja pippuroidut lihat kuumalle pannulle. Paistetaan nopeasti pinnat molemmin puolin ruskeiksi. Viipaloidaan muutamaan osaan ja pyöräytellään vielä pannulla nopeasti. Aikaa kokonaisuudessaan paistamiseen menee 2 - 3 minuuttia.
Nautitaan riistalinnun hienosta mausta.
sunnuntai 6. huhtikuuta 2014
Uunisiika
Tämä on ehdottomia lempiruokiani.
Varataan puolikas siika (400 - 500 g) ruokailijaa kohden. Myös kuha käy oikein hyvin.
Suolistettu, puhdistettu ja kuivaksi pyyhitty kala laitetaan sellaisenaan 200 asteiseen uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. Kypsän kalan silmä pullahtaa ulos ja nestettä rupeaa näkymään pellillä.
Lisukkeet ehtii valmistaa kalan ollessa uunissa.
Maustamaton kala vaatii sitruuna / limetti, valkosipuli, öljy, suola -kastikkeen.
Paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa vokataan ja maustetaan ripauksella suolaa.
Myös raikkaat salaatit sopivat.
Kala otetaan uunista ja liha nostellaan ruodottomana lautaselle. Päälle teelusikalla hieman kastiketta.
Raikas, kuiva valkoviini antaa juhlavuutta aterialle samoin kuin juuri leivottu rouheinen patonki.
Yksinkertaista, hyvää ja terveellistä!
Varataan puolikas siika (400 - 500 g) ruokailijaa kohden. Myös kuha käy oikein hyvin.
Suolistettu, puhdistettu ja kuivaksi pyyhitty kala laitetaan sellaisenaan 200 asteiseen uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. Kypsän kalan silmä pullahtaa ulos ja nestettä rupeaa näkymään pellillä.
Lisukkeet ehtii valmistaa kalan ollessa uunissa.
Maustamaton kala vaatii sitruuna / limetti, valkosipuli, öljy, suola -kastikkeen.
Paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa vokataan ja maustetaan ripauksella suolaa.
Myös raikkaat salaatit sopivat.
Kala otetaan uunista ja liha nostellaan ruodottomana lautaselle. Päälle teelusikalla hieman kastiketta.
Raikas, kuiva valkoviini antaa juhlavuutta aterialle samoin kuin juuri leivottu rouheinen patonki.
Yksinkertaista, hyvää ja terveellistä!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)