Villissä ruuassa yhdistyy ruoka-aineiden hankkimismuistot ja ruuasta nauttiminen. Nyt valmistettava riekko on peräisin viime maaliskuulta Enontekijöltä.
Jokaisesta riistalinnusta saa halutessaan kaksi eri ruokalajia. Rintalihat sopivat paistettaviksi tai pataan. Muista lihoista, rangoista ja sisäelimistä saa keittoa tai lientä.
Yhdestä riekosta saa näin neljästä kuuteen annosta ruokaa. Fileet paistettuna riittävät kahdelle ja keittoa riittää kahdesta neljään syöjälle.
Liemi sekoitetaan tasaiseksi tehosekoittimella. Puoli pakettia koskenlaskijaa, purkillinen kermaa ja tarvittaessa vettä. Lihat sekaan. Lämmitetään kiehuvaksi ja annetaan hautua vielä pienellä lämmöllä. Lisätään suola ja tarkastetaan maku.
Tarjotaan keitto suurilla lautasilla. Persilja antaa makua ja hieman väriä vaalealle keitolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta