Harvemmin tulee makkaraa syötyä, mutta nyt ostin paketin aitoa HK Sinistä - villiä tässä on siis asenne.
Lenkki juustolla peitettynä 200 asteiseen uuniin. Lautaselle reilusti salattaattia sekä öljyä, balsamietikkaa ja sormisuolaa.
Maistui oiken hyvältä. Salaatti ja makkara olivat hyvin balanssissa.
tiistai 24. maaliskuuta 2015
perjantai 20. maaliskuuta 2015
Riekko vaihe vaiheelta
Riekkometsällä maaliskuussa Enontekiöllä.
Tällä ne elävät. Koivun oksanpäitä linnun kuvusta.
Kivipiirassa pitäisi kai olla jauhinkiviä riittavästi. Kahdelta linnulta löytyi vain neljä - kauniita pieniä taideteoksia.
Valmiina jatkokäsittelyyn eli seuraavaksi rintafileet irti ja rangat pieniksi pataan liemen pohjaksi.
Sydämet, maksat ja puhdistetut kivipiirat sopivat vahvistamaan keiton makua.
Kermainen riekkokeitto. Luotetaan linnun omaan hienoon makuun ei mitään mausteita palsternakan lisäksi.
Muhennettua purjoa ja paprikaa sekä paistettua riekon rintaa paloiteltuna. Lisukkeeksi vielä karkeatekoista pihlajanmarjahilloa.
Tällä ne elävät. Koivun oksanpäitä linnun kuvusta.
Kivipiirassa pitäisi kai olla jauhinkiviä riittavästi. Kahdelta linnulta löytyi vain neljä - kauniita pieniä taideteoksia.
Valmiina jatkokäsittelyyn eli seuraavaksi rintafileet irti ja rangat pieniksi pataan liemen pohjaksi.
Sydämet, maksat ja puhdistetut kivipiirat sopivat vahvistamaan keiton makua.
Kermainen riekkokeitto. Luotetaan linnun omaan hienoon makuun ei mitään mausteita palsternakan lisäksi.
Muhennettua purjoa ja paprikaa sekä paistettua riekon rintaa paloiteltuna. Lisukkeeksi vielä karkeatekoista pihlajanmarjahilloa.
sunnuntai 15. maaliskuuta 2015
Kermaista turskaa purjo-linssipedillä
Hämeenlinnan uudessa Goodman-kauppakeskuksessa on valikoimiltaan mainio S-market. Kalatiski on hyvin hoidettu ja tarjolla on ollut pikku yllätyksiä. Ekalla käyntikerralla oli oikein hyvää tuoretta turskafilettä (14 euroa kilo) ja viime kerralla kampelafileitä (11 euroa kilo). Kohtuulliset hinnat verrattuna 35 euron kuhafileisiin.
Tuore turska on todellinen herkkukala - kevyttä ja maukasta - eikä sitä ihan joka kaupassa ole tarjolla.
Pediksi kalalle tehdään purjo-linssi -muhenos. Pilkotaan iso purjo renkaiksi ja haudutetaan voissa. Sekaan kiehautetut punaiset linssit. Haudutetaan vielä viitisentoista minuuttia. Hieman suolaa.
Kalakastikke tehdään tilkasta valkoviiniä ja kermasta. Viinin sijaan voi käyttää myös sitruunan ja limetin mehua. Kalapalat mukaan, hieman suolaa ja haluttaessa hyppysellinen sokeria. Haudutetaan viitisen minuuttia. Ei muuta. Yksinkertaiset, puhtaat maut.
Tuore turska on todellinen herkkukala - kevyttä ja maukasta - eikä sitä ihan joka kaupassa ole tarjolla.
Pediksi kalalle tehdään purjo-linssi -muhenos. Pilkotaan iso purjo renkaiksi ja haudutetaan voissa. Sekaan kiehautetut punaiset linssit. Haudutetaan vielä viitisentoista minuuttia. Hieman suolaa.
Kalakastikke tehdään tilkasta valkoviiniä ja kermasta. Viinin sijaan voi käyttää myös sitruunan ja limetin mehua. Kalapalat mukaan, hieman suolaa ja haluttaessa hyppysellinen sokeria. Haudutetaan viitisen minuuttia. Ei muuta. Yksinkertaiset, puhtaat maut.
lauantai 14. maaliskuuta 2015
Paistettu ahven - keväinen superfood
Tämä ateria oli täydellinen arvostelumenestys. Keväisiä tuoreita meriahvenia ja selkeitä makuja.
Ahven sopii loistavasti fileenä paistettavaksi. Puolestatoista kilosta suolistettuja kaloja saa vajaat puoli kiloa filettä. Se riittää noin viidelle syöjälle.
Aterian kruunaavat kolme lisuketta: Voinen muussi jauhoisista perunoista. Kermassa haudutettu purjo-paprika muhennos. Ruukullisella korianteria ja sitruunamehulla maustettu turkinjugurtti.
Perjantain kunniaksi aterian kruunasi chileläinen Castillo de Molina - täyteläisen paahteinen Chardonnay.
Ahven sopii loistavasti fileenä paistettavaksi. Puolestatoista kilosta suolistettuja kaloja saa vajaat puoli kiloa filettä. Se riittää noin viidelle syöjälle.
Aterian kruunaavat kolme lisuketta: Voinen muussi jauhoisista perunoista. Kermassa haudutettu purjo-paprika muhennos. Ruukullisella korianteria ja sitruunamehulla maustettu turkinjugurtti.
Perjantain kunniaksi aterian kruunasi chileläinen Castillo de Molina - täyteläisen paahteinen Chardonnay.
maanantai 2. maaliskuuta 2015
Kuivalihaa ja linssejä
Todellista retkiherkkua: kuivattua naudanpaistia ja punaisia linssejä.
Eräretkien ruokavalio sopii ainakin omalla vatsalle hyvin: kuivia hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä, kuivalihaa, linssejä, jälkiuunileipää, tummaa näkkileipää, voita, justoa ...
Maukkaan kuivalihan resepti: leikataan naudan paisti puolen sentin viipaleiksi. Asetellaan uunipellille leivinpaperin päälle. Pintaan hieman suolaa ja mausteita maun mukaan. Mustapippuri ja curry sopivat hyvin.
Kiertoilmauuniin yön yli 45 asteen lämmössä, kunnes liha on kuivaa. Lihaa voi sitten saksilla vielä leikellä pienemmiksi paloiksi ja tehdä voipaperiin valmiita nyyttejä. Muutama annos kuhunkin ja maaalarinteipillä paketti kiinni.
Muhennos: liotetaan lihaa vedessä (ei pakollista) ja haudutetaan linssien kanssa muhennokseksi. Tarkastetaan vielä suola. Ruoka on valmista, kun linssit ovat riittävän pehmeitä.
Kuvan keltainen sävy tulee currystä, jolla lihat oli maustettu.
Eräretkien ruokavalio sopii ainakin omalla vatsalle hyvin: kuivia hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä, kuivalihaa, linssejä, jälkiuunileipää, tummaa näkkileipää, voita, justoa ...
Maukkaan kuivalihan resepti: leikataan naudan paisti puolen sentin viipaleiksi. Asetellaan uunipellille leivinpaperin päälle. Pintaan hieman suolaa ja mausteita maun mukaan. Mustapippuri ja curry sopivat hyvin.
Kiertoilmauuniin yön yli 45 asteen lämmössä, kunnes liha on kuivaa. Lihaa voi sitten saksilla vielä leikellä pienemmiksi paloiksi ja tehdä voipaperiin valmiita nyyttejä. Muutama annos kuhunkin ja maaalarinteipillä paketti kiinni.
Muhennos: liotetaan lihaa vedessä (ei pakollista) ja haudutetaan linssien kanssa muhennokseksi. Tarkastetaan vielä suola. Ruoka on valmista, kun linssit ovat riittävän pehmeitä.
Kuvan keltainen sävy tulee currystä, jolla lihat oli maustettu.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)