tiistai 4. lokakuuta 2016

Riekkokeitto - riekon henki juureskeitossa


Tällä reseptillä saa viidestä riekon rangasta keiton 40 ruokailijalle !

5                          Riekonrankaa ja sisuskalut (rintalihat oli jo syöty aiemmin)
1 kg                     palsternakkaa
1 kg                     lanttua
1 kg                     sipulia
2 kg                     jauhoista perunaa
1 kg                     sulatejuustoa
1 litra                   kermaa
6 litraa vettä
Murskattua mustapippuria
Suolaa
Persiljaa

Keitetään riekkoja kaksi tuntia pippuroidussa vedessä. Nostetaan rangat jäähtymään ja otetaan lihat talteen. Pienitään vielä hienoksi.

Keitetään juurekset pehmeiksi siivilöidyssä liemessä. Soseutetaan ja lisätään lihat, paloiteltu sulatejuusto ja kerma. Haudutetaan vielä ja maustetaan lopuksi suolalla ja persiljalla.

Riekkojen koti löytyy kuvan maisemista Ylälapista.


Kuvassa näkyy yksi lintu. Huomaatko?


Saaliin suolistusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta