Tällä reseptillä saa viidestä riekon rangasta keiton 40 ruokailijalle !
5 Riekonrankaa ja sisuskalut (rintalihat oli jo syöty aiemmin)
1
kg
palsternakkaa
1
kg
lanttua
1
kg
sipulia
2
kg
jauhoista perunaa
1
kg
sulatejuustoa
1
litra kermaa
6 litraa vettä
Murskattua mustapippuria
Suolaa
Persiljaa
Keitetään riekkoja kaksi tuntia pippuroidussa vedessä. Nostetaan rangat jäähtymään ja otetaan lihat talteen. Pienitään vielä hienoksi.
Keitetään juurekset pehmeiksi siivilöidyssä liemessä. Soseutetaan ja lisätään lihat, paloiteltu sulatejuusto ja kerma. Haudutetaan vielä ja maustetaan lopuksi suolalla ja persiljalla.
Keitetään riekkoja kaksi tuntia pippuroidussa vedessä. Nostetaan rangat jäähtymään ja otetaan lihat talteen. Pienitään vielä hienoksi.
Keitetään juurekset pehmeiksi siivilöidyssä liemessä. Soseutetaan ja lisätään lihat, paloiteltu sulatejuusto ja kerma. Haudutetaan vielä ja maustetaan lopuksi suolalla ja persiljalla.
Riekkojen koti löytyy kuvan maisemista Ylälapista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta