Kokonaisena grillatusta sesongin kalasta ja vihanneksista syntyy loistava ateria.
Suolistettu ja puhdistettu kala suomuineen (kuha, ahven, taimen, kirjolohi, ...) laitetaan grillin parillalle sellaisenaan. Maustaminen hoidetaan vasta lautasella esim. sitruuna-öljy-valkosipuli-suola -kastikkeella.
Grilliin sopivat mitkä tahansa sesongin vihannekset: paprika, kesäkurpitsa, munakoiso, sipuli, parsakaali, parsa, horsman taimet, paksoi, bataatti, porkkana jne. Vihanneksia ei myöskään mausteta grilllausvaiheessa mitenkään. Laitasella lisukkeeksi sopivat erilaiset luonnonjugurttipohjaiset kastikkeet: tilli-sitruuna, kurkku-valkosipuli eli Zaziki, korianteri-chilikastike jne.
Helppoa, herkullista ja terveellistä. Vaalea maalaisleipä ja raikas kuiva valkoviini täydentävät aterian.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta