keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kuusamoslaishenkinen savulohikeitto


Hieman erilaisen kalakeiton saa, kun soseuttaa perunat ja sipulit. Sitten vaan sekaan kalapalat ja tilliä.

Noin kuudelle ruokailijalle:
1 kg peruna-sipuli -silppua (2 osaa perunaa, 1 osa sipulia)
200 g kylmäsavulohta
200 g tuoretta lohifilettä
2 dl kermaa
nippu tilliä
suolaa maun mukaan

Valmistus: keitetään peruna-sipuli -silppu kypsäksi 0,8 litrassa vettä. Soseutetaan. Lisätään joukkoon paloiteltu lohi, kerma ja silputtu tilli. Annetaan vielä kiehahtaa ja hetken hautua. Tarkastetaan suola.

Kuvan kalat ovat Inarin taimenia. Mutta syötävää saa myös kaupan lohesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta