torstai 17. heinäkuuta 2014

Merilohi uunissa Thai-hengessä

Villien merilohien aika on nyt tältä kesältä ohi. Porin torin kalatiskin perusteellaa sama kaava tuntuu toistuvan. Kalastuskauden alussa kesäkuun puolivälin jälkeen kulkevat suuret lohet Selkämerta ylöspäin ja heinäkuun puolella tulevat pienet perästä, kunnes sitten loppuvat.

Kuvan kala on reilu puolitoistakiloinen. Inspiraation siihen sain Thai-keittokirjasta. Kala on sivelty aluksi kookosmaito-limetti -seoksella. Kalan sisään laitoin paprikaa, sipulinvarsia, limettiä ja korianteria.
200 asteiseen uuniin leivinpaperiin käärittynä puoleksi tunniksi.

Lisukkeeksi tein Thai-curryn tomaateista, ananaksesta, kookosmaidosta, keltaisesta curry-tahnasta ja
nipusta korianteria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta