Harvoin tulee tehtyä kesäkeittoa, liian harvoin. Kesäkeitto on todella maukasta ja helppo tehdä. Taitaa joillakin ruokaan liittyä kouluajoilta huonoja muistoja.
Tällä respetilla saa keiton vähintään kymmenelle. Vihanneksia tarvitaan reilut 2 kiloa. Vaikkapa kukkakaalia, parsakaalia, herneitä, porkkanaa, perunaa, vihreitä papuja ja paprikaa. Perushyvää tulee jo kukkakaalista porkkanoista ja herneistä.
Kiehautetaan vihannekset vähässä vedessä. Lisätään pari litraa maitoa, johon on sekoitettu muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Kuutioidaan sekaan kaksi paketillista Koskenlaskija-juustoa. Kuumennetaan ja annetaan muhia pienellä lämmöllä.
Keiton voi tehdä "al dente" eli jättää vihannekset rapsakoiksi, mutta sitä voi myös hauduttaa pitkään kunnes liemi rupeaa sakenemaan ja saa hieman väriä. Maustetaan kourallisella merisuolaa.
Tarjoillaan tuoreen leivän kanssa. Myös erilaiset leikkeleet ja savukala sopivat lisukkeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta