tiistai 13. toukokuuta 2014

Kevätkalaa äitienpäivänä

Äitienpäiväviikonloppu on kevätkalastuksen aikaa - ollut sitä minulle jo pikkupojasta 60-luvun puolivälistä.
Silloin pitää verkot saada veteen. Saimaan Louhivesi on kirkas ja kalaisa. Saaliiksi saatiin nyt ämpärillinen pientä lahnaa, ahventa ja särkeä, kaksi pulleaa kuhaa, kuusi haukea, kymmenkunta isoa ahventa ja yksi muikku!

Kalaruokaa tehdään siitä mitä saadaan.

Keittoa tehdessä kannattaa kaikki kalat otta talteen. Hyvän keiton pohja on täyteläinen liemi, jonka keitin viidesta kilosta perattuja kaloja, ruotoja ja päivtä. Ainoastaan suolet ja kidukset pois ja huuhdotaan puhtaiksi.

Suuremmat kalat fileeraan. Ovat silloin helppo tehdä ruuaksi. Paistettavien kalojen on hyvä levätä kylmässä yön yli. Tällöin ne eivät paistettaessa enää kipristele.

Kuhan päistä tulee pieni bonuskeitto: keitetään päät suolavedessa sipulin kanssa ja syödään.

Haukifileet vedän vielä täysin ruodottomiksi. Yritän siitä hommasta saada vielä kuvasarjan.

Mikä mahtaa olla alla olevista parasta? Yhtä hyviä kaikki, kunhan ovat tuoreita.



Kuhafileet

Haukifileet

Ahvenfileet ja muikku

... ja kuhan päät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta