Silloin pitää verkot saada veteen. Saimaan Louhivesi on kirkas ja kalaisa. Saaliiksi saatiin nyt ämpärillinen pientä lahnaa, ahventa ja särkeä, kaksi pulleaa kuhaa, kuusi haukea, kymmenkunta isoa ahventa ja yksi muikku!
Kalaruokaa tehdään siitä mitä saadaan.
Keittoa tehdessä kannattaa kaikki kalat otta talteen. Hyvän keiton pohja on täyteläinen liemi, jonka keitin viidesta kilosta perattuja kaloja, ruotoja ja päivtä. Ainoastaan suolet ja kidukset pois ja huuhdotaan puhtaiksi.
Suuremmat kalat fileeraan. Ovat silloin helppo tehdä ruuaksi. Paistettavien kalojen on hyvä levätä kylmässä yön yli. Tällöin ne eivät paistettaessa enää kipristele.
Kuhan päistä tulee pieni bonuskeitto: keitetään päät suolavedessa sipulin kanssa ja syödään.
Haukifileet vedän vielä täysin ruodottomiksi. Yritän siitä hommasta saada vielä kuvasarjan.
Mikä mahtaa olla alla olevista parasta? Yhtä hyviä kaikki, kunhan ovat tuoreita.
Kuhafileet |
Haukifileet |
Ahvenfileet ja muikku |
... ja kuhan päät |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta