maanantai 2. joulukuuta 2013

Paistettu riekko ja kasviksia


Paistettua riekkoa, suppilovahveroita ja syksyn kasviksia kahdelle

Peruna, porkkana ja palsternakka höyrytetään tai keitetään varovasti.

Suppilovahverokastike: litra suppiksia puhdistetaan ja halkaistaan sormin. Kuullotetaan hienonnetun sipulin kanssa. Muhitetaan kerman kanssa pienellä lämmöllä. Mausteeksi suolaa.


Nyljetystä riekosta otetaan tähän ruokaan talteen vain rintalihat. Muista rangan osista voi keittää lientä keittoa varten.


Paistetaan suolatut ja pippuroidut huoneen lämpöiset rintalihat mahdolllsimman kuumalla pannulla nopesti.
Vajaa minuutti molemmin puolin. Pienitään muutamaan osaan ja pyöräytetään vielä pannulla.

Lisukkeeksi puolukoita tai muita raikkaita marjoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta