keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Täydellinen sienikastike

Täydellisen sienikastikkeen saa tehtyä mihin aikaan vuodesta tahansa, kunhan valitsee sopivat sienet. Kaupasta niitä tuoreina läpi vuoden. Juuri nyt on vielä korvasieniaiaka. Osa syksyn tateista ja suppilovahveroista löytyy kaapista kuivattuna.

Herkullisuuden salaisuus on aika ja yksinkertaisuus. Jokainen sienilaji antaa kastikkeelle  oman makunsa. Täydellisia sienikastikkeita siis on useita erilaisia.

Sienten lisäksi tarvitaan vain sipuilia, kermaa ja suolaa. Aikaa kannattaa varata vähintään tunti mielellään kaksi. Pitkä hauduttaminen tekee mausta täyteläisen.

Kuvan kuivatuista matsutakesienistä tein soossin kilpailureseptiini. Äänestä vielä tänään 31.5.


Harvinaista herkkua. Matsutake Ylä-Lapin kasvupaikallaan.


Korvasienet ovat nyt jo suuria. Kannattaa pitää kiirettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta