Puolukat ovat tässä ainoat villiruuan kriteerit täyttävä ainesosa.
Itse asiassa tämä on esilämmittelyä uudelle ruokablogilleni, jossa pääruoka-annoksen hinta on yksi euro (poikkeustapauksessa enintään 1,49 euroa, joka pyöristyy vielä yhteen eikä kahteen).
Julkaistavia reseptejä on listalla sata.
Edullisuuden lisäksi ruokien on oltava terveellisiä eli värikäitä ja maistuvia. Ne ovat pakostakin kasvispainotteisia ja sesongin mukaisia. Ainekset ostetaan järkevissä erissä, joten niistä saatava ruoka-annosten määrä voi vaihdella. Ruoka-annoksen koko on n. 300 grammaa.
Tämän aterian ainekset ovat:
4 palvttua ryynimakkaraa 500 g, hinta 1,49 euroa
2 tölkkiä linsejä 800 g, hinta 1,58 euroa
1 kg juurespussi, hinta 1,05 euroa
Yhteensä 4,12 euroa eli 1,03 euroa annokselta.
Värejä 5: oranssi, valkoinen, vihertävä, ruskeanpunainen, punainen
Palsternakat, porkkanat ja punajuuret viipaloidaan grilliin. Kypsennellään rapeiksi ryynimakkaroiden kera. Linssit lämmitetään ja maustetaan juuustokuminalla ja makealla chilillä.
Tämä oli maistuvaa, värikästä ja kasvipitoista. Tirskuvien ryynimakkaroiden varsinainen lihapitoisuus on muuten 6%! Nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta