lauantai 19. marraskuuta 2016

Täydellisen villiruokakokemuksen seitsemän askelta

Marraskuu on kääntymässä jo kohti joulukuuta.

Monenlaista syötävää luonnosta nytkin löytyy. Suppilovahverokautta riittää vielä pysyvän lumen tuloon saakka.  Saattoi tosin etelän nyt jo sulanut lumipeite sieniä pehmentää. Pakkasen kypsyttämiä karpaloita on myös tarjolla. Reposaaren rannan katajista poimimme pari viikkoa sitten marjoja talteen. Tyrninmarjatkin olivat vielä puskissa kiinni, tosin pehmeitä ja lähes mahdottomia poimittavia. Vesilintujen ja jäniksen metsästys jatkuu edelleen. Meren rannoilla voi kokeilla onneaan meritaimenen kanssa. Muikun kutu saattaa olla jo ohi. Siitä ei tosin itselläni ole kokemusta. Verkkokalastajalle jotain saalista varmasti tulee kunhan saa verkot veteen.

Uusia saaliita odotellessa tässä on täydellisen villiruokakokemuksen seitsemän askelta:

1. Suunnitellaan luontoretki sesongin mukaisesti
2. Hyödynnetään luonnossa tarjoutuvat mahdollisuudet
3. Suunnitellaan ateria niistä aineksista, mitä on saatu
4. Varataan riittävästi aikaa raaka-aineiden käsittelyyn ja kokkaukseen
5. Valmistetaan ruoka arvostaen villien raaka-aineiden ominaisuuksia lisäämättä mitään turhaa
6. Nautitaan ruuasta - villiruoka on aina juhla-ateria
7. Tehdään kaikki edellä mainittu hyvässä seurassa ja nauttien









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta