maanantai 17. elokuuta 2015

Grillattu siika ja ahven elokuun illassa

Porin torilta löytyi jälleen tuoretta villikalaaa - ahvenia ja siikoja. Haperot löytyivät lähimetsästä.

Sienikastikkeen teko-ohjeet olivat jo blogissani elokuun alussa.

Grillausta varten fileoin suomusteut siiat nahkoineen ja ahvenet nahattomiksi.
Kalan lisukkeeksi grilliin sopivat loppukesän erilaiset vihannekset - nyt käytin kesäkurpitsaa.


Sienikastikkeeseen lähinnä väriksi meni mukaan hieman persiljaa.


Kalat grillataan maustamatta. Sipaus öljyä estää tarttumisen parillaan. Kalan lisukkeeksi muutama tippa suolalla maustettua sitruuna-öljy-valkosipulikastiketta.


Tzaziki sopii sopii monen ruuan lisukkeeksi, grillatun kalan kanssa erinomaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta