Soutuvene, kaksi onkea, matoja ja virveli. Lähdettiin iltaongelle Ristiinan mökillä.
Kahden pikkusaaren ruovikon reunalta ja sisältä ongittiin särkiä, jokunen ahven, salakka ja särjen näköinen korkeampi punasilmäinen kala (en sitä ole koskaan tarkalleen tunnistanut, lieneekö joku risteymä). Yksi hauki tarttui lisäksi uistimeen.
Sopiva määrä kalaa keittoon.
Pikkukalat suolistetaan, poistetaan päät ja huuhdotaan. Päät antaisivat myös hyvää makua liemeen, mutta kidusten poistaminen pikkukaloista on aika työlastä. Keitetään kalat maustepippureiden kanssa. Annetaan tasaantua ja kaadetaan siivilän läpi. Hieno kalaliemi.
Hauki sitten vielä ruodottomiksi fileiksi ja keiton tekoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta