Pakurikääpää on vuosisatoja käytetty nautintoaineena ja
luontaislääkkeenä. Siinä on yli 200 tunnistettua aineisosaa, joita voi
ihmetellä vaikka Vikipedian sivuilla.
Itse en lähtökohtaisesti usko uskomuslääkintään. Yhtä vähän voin kieltää etteikö Pakurikäävässä ole
terveyteen
vaikuttavia ainesosia. Toivotaan, että vuosien varrella tehdään
kunnollisia kliinisiä kokeita, joilla terveisvaikutukset voidaan
osoittaa.
Mutta ei Pakurikäävästä taida haittaakaan olla. Teenä ja kahvin korvikkeena sitä on myös käytetty.
Kattilalliseen
vettä laitettiin kourallinen pakurinpaloja kiehumaan hiljakseen pariksi
tunniksi. Väri rupesi tummumaan muuttuen kahvin näköiseksi.
Tee
maistui hieman karvaalle mutta ei pahalle. Viininmaistelutekniikalla yritin
saada siitä aromeja tarttumaan nenäonteloon sopivasti purskuttamalla.
Joitain aromeja löytyikin, hieman hedelmäisia. Ei mitään herkkua, mutta
menee kurkusta alas ja saa ehkä ne terveysvaikutukset vielä päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Anna palautetta